Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

5

Product was successfully added to your comparison list.

John Frel Kunstschilder biografie

JOHN FREL: “IK DOOP MIJN PENSEEL IN EMOTIE,
ZO KOMT KLEURRIJKE POËZIE OP HET DOEK”.

Korte biografie John Frel Kunstschilder
1949- heden
Website John Frel: www.jfrel.nl

John Frel | Jaren zestig: Parijs

In de roerige jaren zestig volgt John Frel de Rietveldacademie. Zijn drang naar vrijheid en verandering leidt hem naar Parijs. Hij maakt zich daar verschillende schilderstijlen en -technieken eigen. Terug in Nederland, schildert hij voornamelijk schilderijen in opdracht in de stijl van de Romantische school.

Jaren zeventig: verandering

In de jaren zeventig stopt John Frel met het werken in opdracht om zich vrij te kunnen ontwikkelen. Zijn liefde voor het impressionisme laait weer op en beïnvloedt zijn schilderstijl. Zijn werk wordt vrijer. Op de doeken van John Frel ontstaan levendige kleuren in een losse toets.

Jaren tachtig tot heden

Vanaf de jaren tachtig ontwikkelt de schilderstijl van John Frel zich naar wat hij ‘poëtisch impressionisme’ noemt.
Zijn stijl kenmerkt zich door een krachtige kleurendynamiek. John Frel “Ik doop mijn penseel in poëzie, zo komen kleurrijke emoties op het doek”.

Passie voor kunst

John Frel beheerst meerdere disciplines in de beeldende kunst. Zijn beroep als beeldend kunstenaar geeft hij inhoud als kunstschilder, patineur van bronzen beelden en designer van zilveren sieraden. Daarnaast biedt John Frel met zijn atelier en galerie een podium voor getalenteerde kunstenaars waar hij zelf ook dagelijks aanwezig is en zijn passie voor kunst graag deelt met de bezoekers.